Home Cookin' #1

Και τώρα που όλοι οι γάτοι του blog έχουν πιάσει θέσεις στις παραλίες ο ποντικός μπορεί να χορέψει ελεύθερος... Για τον υπόλοιπο Αύγουστο θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε μερικά σπιτικά φαγητά για τα όλα τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, τις κατσαρίδες της Τζαλαλαμπάντ και τους κοριούς του Γκουαγιακίλ...



Αρχίζουμε με την επανέκδοση της χρονιάς, το υπέροχο box set της (φυσικά!) Now Again με τα έξι βινύλια των W.I.T.C.H. Τα αρχικά αυτά σημαίνουν We Intend To Cause Havoc! και το όνομα είναι απολύτως ταιριαστό.  Η Ζάμπια μάλλον δεν είναι το πρώτο μέρος που σκέφτεται κανείς για αριστουργηματικό φαζαριστό ψυχεδελογκαράζ, αλλά εδώ είμαστε για να ανακαλύπτουμε. Στις αρχές του 70 μια σειρά από ξεχωριστούς μουσικούς και συγκροτήματα (Amanaz, Musi-O-Tunya, Paul Ngozi, Chrissy Zebby Tembo, Rikki Ililonga) δημιούργησαν το δικό τους πάντρεμα του Hendrix, του James Brown και των τοπικών ρυθμών, το οποίο οι λάτρεις της ετικέτας το αποκάλεσαν μετά Zamrock. Τέλος πάντων, οι Witch ξεχωρίζουν. 


Έδρασαν από το 1972 ως το 1977. Πατάνε με το ένα πόδι στα 60’s π.χ. των Sonics (το εξώφυλλο του Lazy Bones σε μένα τουλάχιστον θυμίζει το “Introducing The Sonics” που περιέχει και το “Witch”)


και με το άλλο στα 70’s του psych/prog και των guitar heroes (Chris Mbewe εν προκειμένω). Ισορροπούν εξαιρετικά, βάζουν μέσα αφρικανικούς ρυθμούς, απρόβλεπτες αλλαγές και τρομερή ενέργεια για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Η επανέκδοση είναι υποδειγματική, καθώς σε μια πολύ λογική τιμή (περίπου 80 δολάρια για τα βινύλια, όσα δηλαδή θέλει κανείς για τους δύο δίσκους των Witch που είχε επανεκδώσει η Shadoks, ενώ η έκδοση με τα 4 CD έρχεται γύρω στα 30 Ευρώ) παίρνει κανείς όχι μόνο τα κλασικά Introduction και Lazy Bones, αλλά και τα δυσεύρετα / υπερσπάνια υπόλοιπα albums και 7ιντσα, μαζί με ένα booklet με φωτογραφίες, συνεντεύξεις, κλπ. 

Μπορούμε μόνο να σκεφτούμε τι θα έφτιαχναν αν είχαν στη διάθεσή τους κανονικές συνθήκες ηχογράφησης... Παίζονται μόνο δυνατά!

ipchrist
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου