Σημειώσεις πάνω στο The Terror των Flaming Lips



...μπορώ να σταθώ για λίγο, χωρίς να κάνω τίποτα άλλο, και να ακούσω τη μουσική; όπως μικρός; να νιώσω; μου επιτρέπεται; Καταιγισμός από μήλα του κήπου της Εδέμ, ώστε να πάψω να απολαμβάνω το μήλο, θεϊκή εκδίκηση. Ή ένα διαβολικό σχέδιο.

...αυτός ο δίσκος ακούγεται απνευστί, δεν είναι συλλογή κομματιών. Είναι μια σουίτα, μία σουίτα που ακούγεται μετά από την πυρηνική καταστροφή. Μόνο που η πυρηνική καταστροφή έχει συντελεστεί εντός, μέσα, στα βάθη της καρδιάς. Always there in our hearts, there is evil that wants out.

...είναι να μην πιαστείς στα βρόχια αυτής της μουσικής. Σε ρουφάει μέσα της, δεν τη ρουφάς εσύ, μην γελιέσαι. Ο Τρόμος - ο Τρόμος της Ομορφιάς - η Ομορφιά του Τρόμου. Η Ομορφιά. Always there in our hearts there is joy that overwhelms.

...τα μήλα της Εδέμ σαπίζουν στο καφάσι, τα αμέτρητα mp3's, mp4's, flacs, avi, dv-rip σαπίζουν στους σκληρούς δίσκους. Όμως υπάρχει αυτή η μουσική που σε υποχρεώνει να σταθείς, να αναπαυτείς εντός της. Σε παγιδεύει. Σε σταματά. Ο μηχανισμός σταματά να δουλεύει. Χαλάς. Η ακινησία. Ο Τρόμος.

...οι Can, οι Popol-Vuh, οι Radiohead, το παράδειγμα των Radiohead, Kid-A. Θόρυβος και μελωδία συνυφαίνουν τη μουσική. Μουσική-πλέγμα. Κινούμενη άμμος.

...γιατί αυτός ο δίσκος δεν μπορεί να είναι πολύ καλός, μέτριος, εξαιρετικός ή οτιδήποτε. Αυτός ο δίσκος είτε είναι για σένα είτε δεν είναι. Χωρίς σχόλια. Είτε αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στη μοναχική φιγούρα του εξωφύλλου είτε όχι. Μην προσπαθείς άδικα. You're not alone, you are alone.

...γιατί κάποιοι κάνουν μουσική για το μετά, γιατί κάποιοι είναι πάντα μετά, γιατί κάποια πράγματα επιβιώνουν της πυρηνικής καταστροφής. Η Ομορφιά - ο Τρόμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου