Such a sweet sweet hope...


Συγκινήθηκα, όπως όλοι μας νομίζω, με τις δηλώσεις του «σεβαστού» μας μητροπολίτη Αμβροσίου για την «γλυκειά ελπίδα» που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν για εμάς τους απελπισμένους πολίτες τα χρυσά ωά. Η αλήθεια είναι ότι, για ορισμένους τουλάχιστον, η απόσταση από τη χρυσοπηγή και την εθνοσωτήριο ως τη χρυσαυγή είναι μικρή, αμελητέα σχεδόν. Εξάλλου, οι καθολικοί ομόλογοί τους δεν είχαν χειρότερη σχέση με τα πρότυπα των αυγών...

Τέλος πάντων, εδώ μιλάμε για μουσική, οπότε θα εκθέσω τον προβληματισμό μου: Πώς θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις και τα τάλαντά τους ο Καιάδας και ο Γαϊτάνος για το κοινό κακό; Πού τέμνονται οι ύμνοι του Πάσχα με το black metal; Η απάντηση μου ήρθε όταν θυμήθηκα αυτό εδώ το post ενός εξαιρετικού ελληνικού blog, του soundeyet (όχι, το focanegra δεν είναι ακόμη έτοιμο να κυβερνήσει τον κόσμο).

Οι Sabbath Assembly ξεκίνησαν το 2010 ως ένα project του ντράμερ David Nuss (μεταξύ άλλων, πρώην No-Neck Blues Band, αλλά και πρώην Angor Wat με δίσκο ονόματι Corpus Christi, τίποτε δεν είναι τυχαίο) και της θεάς Jex Thoth

Αυτοί ανακάλυψαν τους ύμνους της «εκκλησίας» Process Church of the Final Judgment, η οποία, τυπικά μανιχαϊστική, υμνούσε τον Ιησού μαζί με τον Σατανά (στο σημείο αυτό αγκαλιάζονται Γαϊτάνος και Καιάδας, δεν θέλω να ξέρω τα περαιτέρω) και τους μελοποίησαν το 2010 στο αριστουργηματικό Restored To Oneμε έναν πραγματικά εμπνευσμένο τρόπο: 

Ψυχεδέλεια, heavy / blues / doom περάσματα, κιθάρες που θυμίζουν από Jefferson Airplane μέχρι Babe Ruth και Wishbone Ash, και μαζί μια εκπληκτική ερμηνεία στα φωνητικά, ιδανική για προσηλυτισμό.


Το 2012 ο κ. Nuss θεώρησε καλό να βγάλει και δεύτερο δίσκο στους Sabbath Assembly, το Ye Are God, με άλλη τραγουδίστρια στα φωνητικά και φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως απαγγελίες της Genesis P-Orridge (χμμμ). Δεν θα ενδώσω (μάλλον).
ipchrist

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο άλμπουμ των Sabbath Assembly είναι καταπληκτικό... Δίπλα στο αλά Jefferson Airplane ψυχεδελικό ύφος να προσθέσω και επιρροές από μαύρη μουσική, gospel και soul. Κι αυτή η μυστικιστική ατμόσφαιρα σε αφήνει άφωνο! Δεν ήξερα καν ότι έβγαλαν και νέο άλμπουμ, θα το ακούσω.

    Πετυχαίνοντας λοιπόν την ανάρτηση για τους Sabbath Assembly, έριξα μια ματιά στο blog σας, διάβασα αρκετές αναρτήσεις κι έχω να πω πως μ' άρεσε πολύ. Και ένα εκλεκτικό γούστο στη μουσική διατηρείτε, και άποψη για τα πράγματα έχετε και, το σημαντικότερο, η αίσθηση του χιούμορ κι ο (αυτό)σαρκασμός δίνουν και παίρνουν, χωρίς να ξεχειλίζουν σε μια καφρίλα (κάτι συνηθισμένο σε blogs).

    keep going!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ,

      Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια! Περισσότερο κι από αναγνώστες, αυτό το blog χρειάζεται συνομιλητές, οπότε θα χαρούμε πολύ να διατηρήσουμε επικοινωνία.

      Το καινούριο των Sabbath Assembly μπορείς να το ακούσεις (και) εδώ: http://sabbathassembly.bandcamp.com/album/ye-are-gods

      Να είσαι καλά,
      ipchrist

      Διαγραφή