Τόπο στα νιάτα


Λυπούμεθα (not!). Το κατάστημα δεν προσφέρει κριτικές συναυλιών (ακόμη). Αλλά θα κάνουμε μια πρώτη εξαίρεση για τη συναυλία των Cult Of Youth στο BIOS την περασμένη Πέμπτη.

Ας αρχίσουμε με το ρεπορτάζ μόδας. Ο μπασίστας φορούσε t-shirt αυτών εδώ:
  
Και ο κιθαρίστας αυτών εδώ:

Το alter ego του συγκροτήματος, ο Sean Ragon φορούσε ένα Fred Perry πόλο, με κούρεμα που θα ενέκρινε το κατηχητικό, αλλά μάλλον δεν θα σταύρωνε γκόμενα. Ήταν, όμως, αλλού και από αλλού. Να το θέσουμε αλλιώς: Υπάρχουν αυτοί που λένε τραγούδια και αυτοί που είναι τα τραγούδια τους. Τραγούδια επείγοντα, εκτάκτου ανάγκης, που δεν μπορούν παρά να ειπωθούν.

Παρά τον μέτριο ήχο και το μικρό κοινό, οι Cult Of Youth έπιασαν στο live τα πολύ ψηλά standards του Love Will Prevail, ενός από τους δίσκους της χρονιάς. Για τους λίγους που ήταν παρόντες και πήραν κάτι, για τους πολλούς που δεν τα κατάφεραν, εδώ έχουμε την δισκογραφία του συγκροτήματος (πλην των δύο τελευταίων LP τους στην Sacred Bones που βρίσκονται εύκολα και πωλούνται ακόμη). Μια πορεία που ξεκίνησε με μάλλον τυπικές neo-folk αναζητήσεις (και δεν απέφυγε τις ανοησίες με τα τσεκούρια και τα τοιαύτα) και έφτασε σε έναν προσωπικό και πρωτότυπο ήχο, κάπου στο σταυροδρόμι των post-punk τρόπων και των neo-folk καταβολών, με επικά, θορυβώδη, λυρικά και μελωδικά μέρη σε σωστές αναλογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου