Δεν θα ξαναπώ γριά την Patti Smith


 Αν υπάρχει θεός, παίζει να με βάλει να γράψω «δεν θα ξαναπώ γριά την Patti Smith» εκατό φορές. Αυτό που συνέβη χθες στο Ηρώδειο θα μείνει για πολλά χρόνια μέσα μου ως ένα από τα καλύτερα λαϊβ που έχω δεί. Δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό που λέω, δεν θυμάμαι ποτέ ένα Ηρώδειο να γίνεται τόσο άνω-κάτω και από «καθώς πρέπει» να κοντράρει ακόμα και τα κάφρικα λαϊβ του ΑΝ κλάμπ.

 Η πρώτη σπίθα -η οποία άρχισε να ενεργοποιεί το κοινό- έπεσε με την διασκεύη στο «Summertime Blues” του Eddie Cohran και την Patti να το «κουνάει σαν κορίτσι του κολλεγίου. Ασταμάτητη με τεράστια ενέργεια  -μη ξεχνάμε ότι πατάει τα 67- δεν σταματάει καθόλου να χορεύει και να ανεβωκατεβαίνει πάνω και κάτω από την σκηνή. Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η στιγμή που αφήνει την μπάντα της για να πάει μπακστεϊτζ για να πάρει μερικές ανάσες αλλά εκείνη ξανα εμφανίζεται (!) και αρχίζει να χορεύει στο κενό μεταξύ θεατών και της σκηνής. Αποτέλεσμα, ήταν να αρχίζουν να πηδούν από τα καθίσματα –αρχικά μια γυναίκα περίπου της ηλικίας της- δεκάδες οι οποίοι έγιναν εκατοντάδες και κάπου εκεί η μπάλα χάθηκε που λέμε. Οι ταξιθέτες και η ασφάλεια έπαθαν σοκ! Δεν πρέπει ποτέ να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο εκεί! Τουλάχιστον όχι στα χρόνια που πατάω εγώ!





Η χθεσινή βραδιά είχε τέτοια ενέργεια, που ούτε που κατάλαβα πως από το πάνω διάζωμα βρέθηκα στο κάτω, παρέα με ένα ζευγάρι -που κρατιόταν χέρι με χέρι και ήταν περίπου στην ηλικία των γονιών μου- να χορεύουμε αγκαλιά την γαμιστερότερη /τεράστια εκτέλεση των Horses/ Land Of The Thousand Dances/ Gloria.

(βίντεο από χρήστηglauxath)


Αγαπημένη Patti είσαι μια ιέρεια της ροκ σκηνής και εχθές αυτό το απέδειξες –και με το παραπάνω- στους νεότερους που βρέθηκαν εκεί. Όμως να μου επιτρέψεις να σου εξηγήσω σε κάποια άλλη φάση γιατί γέλασε το κοινό την στιγμή που είπες «Ελλάδα, η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία».




*credits για την φωτο/κούρεμα της Patti στα παιδιά του wearthistoday


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου