Lost Highway - #moviekillers

Ταινία: Lost Highway
Καλλιτέχνης: Lou Reed
Τραγούδι: This Magic Moment

This magic moment, η μαγική στιγμή της πρώτης ματιάς, στο πρόσωπο της αγαπημένης, στο πρόσωπο της επιθυμίας, στο πρόσωπο μέσα στον καθρέφτη, will last forever, ο χρόνος σταματά, i know you felt it too, η ματιά που επιστρέφεται μέσα από αόρατες χαμένες λεωφόρους, το πρόσωπο που επιστρέφει μέσα στο πρόσωπο, είναι το πρόσωπο ενός αγγέλου ή ενός δαίμονα; Και τα δύο.



Είναι ανεπανάληπτος ο Lynch, το πως διακόπτει την αφήγηση της ταινίας με αυτό το υπερβατικό video-clip που μέσα σε ένα λεπτό συμπυκνώνει ολόκληρη την ουσία της ταινίας, είναι η επιθυμία, ο πόθος, το είδωλο του αγαπημένου προσώπου που χάνεται πίσω από κλειστά παράθυρα, αντικατοπτρισμός και απόσταση. Και είναι σπουδαία η συνάντηση του Lynch με τη μουσική του  Lou Reed - με αυτόν τον άλλο μεγάλο αποδομητή του αμερικανικού ονείρου και του έρωτα. Στα χέρια του Lou Reed το όμορφο ερωτικό τραγουδάκι των Drifters μεταμορφώνεται σε ένα απόκοσμο, νυχτερινό ύμνο στον έρωτα και τη μοναξιά - so why won't you dance with me? (εδώ μπορείτε να ακούσετε το πρωτότυπο http://www.youtube.com/watch?v=hVJ5Oyyimpw)

Κάποια στιγμή ο καθρέφτης θρυμματίζεται και τα θραύσματα σου γδέρνουν το πρόσωπο. Η μαγική στιγμή μετατρέπεται σε εφιάλτη. Από το κόκκινο του έρωτα στο κόκκινο του φόνου οι αποστάσεις μηδενίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου