Enzian's list


Tα καλύτερα μου για το 2011:
10. Lou Reed and Metallica – Lulu. Γιατί όταν σε 20 χρόνια θα ανακαλυφθεί αυτό το «χαμένο αριστούργημα» μόνο εγώ θα το έχω στις λίστες μου.
9. Real Estate – Days. Γιατί το φθινόπωρο μπορεί να είναι ένα παρατεταμένο καλοκαίρι παρά μια εισαγωγή στο χειμώνα.
8. Shakey Graves – Roll the Bones. Γιατί ο τύπος είναι από το Austin. Και ο δίσκος του είναι ό,τι πιο αυθεντικό άκουσα φέτος.
7. Fleet Foxes – Helplessness Blues. Γιατί ανταπεξήλθαν στις τεράστιες προσδοκίες χωρίς να ακολουθήσουν την πεπατημένη.
6. Radiohead – King of Limbs. Γιατί είναι ο καλύτερος δίσκος τους εδώ και μια δεκαετία. Απλά πράγματα.
5. Kurt Vile – Smoke Ring for my Hallo. Γιατί ανεβαίνει τα σκαλοπάτια δέκα-δέκα. Γιατί η φωνή του είναι μοναδική. Γιατί είναι μαλλιάς – πρωτίστως.
4. Girls – Father, Son, Holy Ghost. Γιατί συνδυάζουν εξυπνάδα και ευαισθησία. Γιατί αξιοποιούν την πιο πλούσια δεκαετία του ροκ, τα 70’ς. Γιατί γράφουν ερωτικά τραγούδια με τίτλο Vomit.

και πάμε στο βαρύ πυροβολικό, ισοβαθμία ουσιαστικά:

3. Bill Callahan – Apocalypse. Γιατί – επιτέλους – είναι ο σημαντικότερος singer/songwriter της τελευταίας 15ετίας. Ό,τι λένε οι λέξεις – και singer και songwriter.
2. P.J. Harvey – Let England Shake. Γιατί επανιδρύει τον εαυτό της στα γεράματα. Γιατί δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει. Γιατί είναι ΘΕΑ.
1. Bon Iver – Bon Iver. Γιατί σε μια εποχής ρηχότητας επιλέγει το βάθος. Γιατί σε μια εποχή ταχύτητας σε υποχρεώνει να σταθείς και να ακούσεις. Γιατί τολμάει – οι πιο ριψοκίνδυνες και ευρηματικές ενορχηστρώσεις σε φετινό δίσκο.



Έμειναν έξω, όχι απαραίτητα δίκαια, οι: Anne Calvi, Richmond Fontaine, Atlas Sound, Battles, Fergus and Geronimo, Dirty Beaches, Dodos, Crystal Stilts, Iron and Wine, Moon Duo, White Denim.


καλό 201
2

5 σχόλια:

  1. Μεγάλη μαλακία που δεν πήρατε μέρος στην blogovision γιατί μπήκαν στην 20άδα κάτι adele, florence, amos και μαλακίες.

    Ωραία λίστα btw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α να και τα ποτελέσματα της blogovision http://gone4sure.wordpress.com/2011/12/23/no-01-no-20-results-blogovision-2011/

    Καλή διασκέδαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια η λιστα !!
    (Albino) χωρουσαν επισης κ (Wilco) αλλα με κ παλι με καλυπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω εν μερει:
    το no1 μου το γνωριζεις (κοντα ειμαστε), σιγουρα θα εβαζα tim hecker στην τριαδα και colin stetson στην 10αδα- αλλα το σχολιο το κανω κυριως για τα εξαιρετικα σχολια: ειδικα αυτο για τους real estate, ειναι η πεμπτουσια της μουσικης τους. ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη χρονια να εχουμε ,με ωραιες μουσικες αποδρασεις!!!και ενα ψηφιακο mixtape με αγαπη απο g.k
    αν θες και σου αρεσει βγαλτο στη φορα.have fun my friend!!!!!!
    http://www.mediafire.com/?wlkinuh4mggcku4

    ΑπάντησηΔιαγραφή